Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în semifinalele campionatului Ligii Naţionale, ediţia 2017-2018, după ce vineri seară s-au impus şi în meciul al patrulea al sferturilor, cu BCM U FC Argeş.

Desfăşurată în Sala Trivale din Piteşti, partida a fost adjudecată de elevii antrenorului Cristian Achim, care au câştigat cu scorul de 74-67. Totuşi, scorul nu reflectă foarte bine diferenţa dintre cele două echipe, meciul fiind mult mai disputat şi echilibrat. În schimb, finalul a fost foarte bine gestionat de bihorenii.

Astfel, după ce au pierdut chiar pe teren propriu prima dispută, orădenii au revenit şi le-au câştigat pe următoarele trei, impunându-se la general cu 3-1 în faţa argeşenilor şi făcând din nou pasul către penultimul act.

Foarte echilibrată la început, partida de vineri a consemnat la prima pauză scorul de 20-19 pentru gazde. Bihorenii au revenit apoi şi şi-au adjudecat sfertul II, cu 20-18, astfel că la pauza mare s-a intrat cu scorul de 39-38 în favoarea CSM-ului, care totuşi a condus în secvenţa a doua şi cu şapte puncte.

După pauza de 15 minute, orădenii s-au desprins din nou, şi-au adjudecat sfertul III cu 18-11, iar în acest fel, scorul înaintea ultimelor zece minute fiind de 57-49 în favoarea "roş-albaştrilor" bihoreni.

Deşi au dat semne că pot reveni, egalând în câteva rânduri şi preluând chiar conducerea cu un punct pe tabelă, gazdele s-au văzut depăşite din nou de orădeni, care s-au desprins chiar pe final şi s-au impus la o diferenţă de şapte puncte, cu 74-67, după ce ultimul sfert a fost adjudecat la limită de piteşteni, cu 18-17.

Cei mai buni marcatori ai bihorenilor au fost vineri seară Sean Denison, autor a 16 puncte, şi Goran Gajovic, cu 15 puncte. I-au urmat A. Mandache, cu 11 puncte, A. Valeika, cu 9 puncte, V. Kariniauskas şi K. Richard, cu câte 8 puncte, M. Zeno, cu 5 puncte şi B. Ţîbîrnă, autor a 2 puncte.

De la piteşteni, cel mai eficient a fost Porter Troupe, cu 20 de puncte înscrise, secondat de A. Agafonov, cu 14 puncte.

În semifinale, CSM CSU Oradea va întâlni echipa BC CSU Sibiu, care s-a impus cu 3-0 la general în întâlnirile directe din sferturile de finală cu BC SCM U Craiova.

De această dată, primele două partide vor avea loc pe terenul echipei din Sibiu, care la finele sezonului regulat s-a situat pe locul II, faţă de poziţia a III-a ocupată de orădeni.

În cealaltă semifinală, campiona U BT Cluj va întâlni învingătoarea dintre BC SCM Timişoara şi Steaua Eximbank Bucureşti. După patru jocuri scorul este egal, 2-2, meciul decisiv urmând a avea loc luni seară, la Bucureşti.