Prima reprezentativă de baschet masculin a repurtat sâmbătă seara, în Arena "Antonio Alexe" din Oradea, o nouă victorie în compania selecţionatei similare a Ungariei, pe care a învins-o cu scorul de 81-63, după ce joi seară, într-un meci disputant fără public, s-a impus cu 74-70.

Baschetbaliştii tricolori şi-au luat astfel revanşa după meciul de duminică seara, pierdut în Ungaria, cu 58-76.

Partida de sâmbătă seară, având, precum primele două, caracter amical, a început într-o notă de echilibru, cu naţionala maghiară mai în permanenţă la conducere, care şi-a adjudecat primul sfert, de altfel, cu 17-13.

Sfertul secund a fost şi mai echilibrat, dar baschetbaliştii tricolori au marcat cu un punct mai mult decât adversarii, 23-22.

Pauza mare a fost un sfetnic bun pentru elevii selecţionerului Marcel Ţenter, care au revenit spectaculos şi au întors soarta partidei, după ce în acest interval au înscris 27 de puncte şi au primit doar 14.

Deşi ungurii au dat semne de revenire în ultimele 10 minute, acestea nu s-au dovedit a fi decât o palidă replică, fiindcă tot tricolorii au înscris mai mult, 18 puncte, faţă de doar 10 ale lor.

Astfel, cu scorul de 81-63, echipa României s-a impus în faţa Ungariei şi constată un real progres faţă de prima confruntare desfăşurată în urmă cu o săptămână.

Principalii marcatori pentru tricolori în acest joc au fost Adrian Tudor, autor a 13 puncte, şi Mihai Silvăşan, cu 12 puncte. S-au mai remarcat însă şi Ionuţ Drăguşin, Brice Kabenghele, Andrei Căpuşan şi Titus Nicoară, cu câte 8 puncte.

Din reprezentativa maghiară cel mai eficient s-a dovedit a fi Vojvoda David, cu 22 de puncte, urmat de Ferencz Csaba, cu 12 puncte înscrise.