Unul dintre cei mai controversaţi baschetbalişti români, Cătălin Burlacu de la SCM U Craiova, şi-a cerut public scuze pentru meciul jucat duminică la Oradea, când el şi colegii săi au faultat pe bandă rulantă, doar ca să fie eliminaţi de pe teren.

"S-au întâmplat acele evenimente nefericite la Oradea şi îmi cer scuze. Cine a greşit a şi plătit", a declarat Burlacu miercuri, într-o conferinţă de presă, referindu-se direct la fostul antrenor al Craiovei, Oliver Popovic, care le-a cerut expres elevilor săi să faulteze, iar această decizie l-a costat funcţia. Marţi, clubul a anunţat despărţirea de Popovic.

"Trebuie să schimbăm atitudinea şi modul nostru de manifestare pe teren. A fost doleanţa antrenorului, care a cerut să ieşim toţi cu cinci faulturi. A fost modul lui de a protesta faţă de arbitri. (...) Am rămas în patru jucători în teren, ceea ce nu ne face cinste, dar, ca fiecare soldat, trebuie să îţi asculţi superiorul", a precizat Burlacu. Baschetbalistul a devenit miercuri şi antrenorul secund al echipei. Antrenor principal al SCM U Craiova este acum Vladimir Vuskanovic, iar director tehnic este Dragan Aleksic, nou-venit la echipă.

În ultimul sfert al meciului dintre SCM U Craiova şi CSM CSU Oradea, ce a avut loc duminică seară la Arena Antonio Alexe, antrenorul craiovenilor şi-a îndemnat elevii să faulteze, ca să fie eliminaţi. Rând pe rând, de pe teren au ieşit Bureau, Burlacu, Hargrove, Pantic şi Popescu. Popovic a susţinut că a fost enervat de atitudinea arbitrilor, care, în opinia lui, i-au favorizat pe orădeni în primele două sferturi. "În prima jumătate s-a făcut tot posibilul ca Oradea să câştige", a declarat tehnicianul, imediat după meci. Totuşi, meciul a fost câştigat categoric de orădeni, cu 98-76.

Pe de altă parte, Burlacu nu este uşă de biserică, mai ales în raport cu orădenii. În 2013, într-un meci în care CSM Oradea a pierdut cu 90-91 în faţa CSU Asesoft Ploieşti, echipă pentru care juca la vremea respectivă, Cătălin Burlacu l-a lovit, intenţionat, cu cotul în gură pe "orădeanul" Pesic, iar fanii CSM au lansat chiar şi o petiţie pe internet în care cereau fair play şi respect în baschet. La vremea respectivă, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Baschet a decis să-l suspende pe baschetbalist pentru două etape, dar şi să-l amendeze cu 300 de euro.