Asociaţia Pinochio Oradea (ASP) promovează integrarea prin sport a persoanelor cu handicap locomotor, fiind totodată singura echipă de baschet în fotoliu din România care participă la competiţii internaţionale şi care organizează în Oradea un astfel de turneu. Astfel, în weekend, în sala de jocuri a Universităţii din Oradea a avut loc Turneul Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant "Maria", la care au participat trei echipe: KKI VRBAS Banja Luka, UPB BEOFENIKS Belgrad şi ASP Oradea.

La finalul competiţiilor, echipa orădeană, compusă din Petru Punga, Mircea Oniţa, Florin Strachinaru, Constantin Bracon şi Ionuţ Punga, s-a clasat pe ultimul loc. Cea mai mare problemă a sportivilor orădeni este că nu au scaune adaptate pentru sport, ceea ce le îngreunează meciurile.

Turneul Internaţional "Maria" a fost la a 5-a ediţie şi, potrivit Cristinei Cozma, reprezentant ASP Oradea, gazdele s-au bucurat de prezenţa reprezentantului Federaţiei Internaţionale de Baschet în Fotoliu Rulant, zona europeană, care a monitorizat turneul. Cu acesta, reprezentanţii asociaţiei au discutat despre modalităţile de implementare a baschetului în fotoliu rulant în România.

În weekendul 27-29 noiembrie, sportivii orădeni vor participa la un alt turneu internaţional, în Croaţia. "Va fi a prima participare a ASP Oradea la acest turneu. Mergem cu deviza "Oriunde cu plăcere"", a spus Cristina Cozma.