Preşedintele Traian Băsescu a făcut astăzi un control medical ORL la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Investigaţiile medicale ale preşedintelui au durat circa 15 minute, iar înainte de sosirea sa, agenţii de pază au îndepărtat rudele pacienţilor aflate în zonă.

După ce iniţial Biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale nu a făcut niciun comentariu pe marginea evenimentului, în această seară, la TVR, şeful statului a explicat că nu are probleme de sănătate, aşa cum se vehiculează, ci pur şi simplu şi-a băgat invers în ureche un beţişor cu vată. Băsescu a dat asigurări că este sănătos tun şi a criticat trusturile de presă ale "mogulilor" care au întors ştirea pe toate părţile.

"Să vedem cât de ridicoli putem fi. Eu în fiecare dimineaţă înot. Jumătate de oră, o oră, cât pot. Cât îmi permite timpul. După piscină, trebuie să te asiguri că nu mai ai apă în ureche, iar ieri dimineaţă, sunt acele beţişoare cu vată, după piscină vorbeam la telefon cu un ministru şi nu am observat că am luat un beţişor şi l-am băgat în ureche invers, nu cu vata. M-am zgâriat. Aşa că m-am dus şi mi-au pus un tampon cu rivanol în ureche, pentru că exista pericolul unei infecţii", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că nu populaţia este cea care se îngrijorează de starea sa de sănătate, ci presa: "Având în vedere că 80% dintre ziarişti se roagă pentru sănătatea mea, interesul este de înţeles...Dacă vreodată va fi o situaţie dificilă cu starea mea de sănătate, vă asigur că Administraţia Prezienţială va da un comunicat", a spus preşedintele, adăugând că angajaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi ai lui Dan Voiculescu sunt cei care creează panică în privinţa sănătăţii sale, prin televiziunile de ştiri.

Operat de două ori

În ultimul an au circulat mai multe zvonuri prin presă legat de posibile probleme medicale ale preşedintelui.

În luna februarie, preşedintele a fost tot la Spitalul Militar pentru investigaţii medicale tiroidă, dar şi la ficat şi la colon. Până la terminarea analizelor, şeful statului a stat în rezerva de protocol a Spitalului Militar, dar în aceeaşi zi, şeful statului a infirmat zvonurile că este bolnav. "Sunt mai sănătos decât patronii voştri. Ştiu că de trei luni mulţi se chinuie tare să spună că preşedintele ori e bolnav ori face partide, rupând de la PSD. Nu mai transmiteţi minciuni. Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri şi la minte şi la corp", a afirmat Traian Băsescu, vizând direct televiziunile de ştiri.

În aprilie, Traian Băsescu spunea, la postul B1 TV, că ar fi bucuros să facă publice rezultatele vizitei sale medicale, însă aceasta nu este terminată pentru că aparatul pentru investigaţia RMN de la Spitalul Militar este defect.

De la câştigarea primului mandat de preşedinte, în 2004, Traian Băsescu a fost operat de două ori. Prima intervenţie chirurgicală a fost pentru o hernie de disc, iar a doua operaţie a fost la glanda tiroidă.

Operaţia de hernie de disc a avut loc pe 8 mai 2006, la Spitalul Universitar din Viena, una dintre cele mai mari unităţi medicale din Europa. În septembrie 2007, şeful statului a fost supus unei intervenţii chirurgicale la tiroidă, la Spitalul Militar Central.