Traian Băsescu a aterizat pe Aeroportul Oradea sâmbătă la ora 16.10, fără soţia sa, şi a urcat direct într-una din maşinile Ministerului Administraţiei şi Internelor, care l-a aşteptat lângă pistă.

Preşedintele nu a făcut declaraţii presei, dar, întrebat de jurnalişti cum a fost zborul, a răspuns doar că "bine".

Băsescu a plecat de pe Aeroportul Oradea la bordul unui Audi avându-l ca şofer taman pe chestorul Liviu Popa, şeful DGA, şi alături de preşedintele PDL Bihor, Petru Filip.

Coloana prezindenţială formată din mai multe maşini de escortă a demarat în trombă spre Vama Borş, de unde va fi preluat de o coloană aparţinând Poliţiei maghiare care va fi antemergătoare până la părăsirea ţării.

La Aeroport au mai sosit pentru a-l întâmpina pe preşedinte şi pe deputatul pedelist Ştefan Seremi, pe care preşedintele l-a salutat preţ de câteva secunde, dar şi subprefectul Sarkadi Zsolt, care a fost ignorat. Băsescu a mai fost întâmpinat şi de comisarul şef Adrian Bucur, şeful IPJ Bihor.

Preşedintele va participa, duminică, la Cracovia, la funeraliile preşedintelui Republicii Polone, Lech Kaczynski, şi ale soţiei acestuia Maria Kaczynska.

Băsescu a sosit la Oradea la bordul unui elicopter deoarece spaţiul aerian este închis, el plecând spre Polonia cu maşina. Mai mulţi comentatori au ironizat gestul şefului statului, care a venit până la marginea ţării cu avionul, ca să evite drumurile proaste pe care el ca fost ministru a transporturilor şi partidul său le-au lăsat în urmă, urmând ca din Ungaria să circule doar pe autostrăzi...