Preşedintele Traian Băsescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se discută situaţia lui Alin Trăşculescu.

"Având în vedere faptul că, în momentul de faţă, la Camera Deputaţilor, este posibil să luaţi în discuţie solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare a domnului deputat Alin Trăşculescu, vă rog să găsiţi, cu respectarea legislaţiei şi a procedurilor parlamentare, căile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General de pe lângă ÎCCJ privind încuviinţare începerii urmăririi penale faţă de domnii deputaţi, foşti miniştri, Laszlo Borbely şi Paul Victor Dobre, pentru a permite autorităţii judecătoreşti să-şi desfăşoare activitatea în absenţa oricăror influenţe sau obstrucţii", a cerut Băsescu în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele invocă atribuţiile constituţionale şi semnalează că "în perspectiva noului raport de ţară (MCV), orice încercare de blocare a activităţii autorităţii judecătoreşti va conduce la neîndeplinirea de către România a condiţionalităţilor asumate în cadrul MCV, cu consecinţe grave în planul reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei".

Premierul Victor Ponta a declarat că solicitarea preşedintelui Băsescu privind reluarea votului în cazul deputaţilor Dobre şi Borbely la pachet cu cel pentru deputatul PDL Trăşculescu este un "pic bizară".

Primul-ministru a precizat că preşedintele Băsescu are nevoie de un consilier juridic care să-i spună că nu este şeful DNA şi că doar DNA poate cere reluarea votului în cazul foştilor miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

"Este un pic bizar ce a cerut preşedintele, o nouă solicitare nu o poate face preşedintele în numele DNA", a subliniat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a declarat că parlamentarii USL vor vota în cazul Trăşculescu în funcţie de datele de la dosarul trimis Camerei Deputaţilor.

Sursa: Gândul