Judecătoria Sectorului 5 a dispus, miercuri, ca preşedintele Traian Băsescu să fie citat în 18 mai, de la ora 13, pentru a da declaraţii în dosarul deputatului PSD Mugurel Surupăceanu. Preşdintele l-a dat în judecată Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei de favorizare a consumului de droguri uşoare.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a declarat pentru agenţia Mediafax că instanţa a acceptat solicitarea lui pentru audierea preşedintelui Traian Băsescu. Judecătorul a acceptat solicitarea formulată de Surupăceanu şi a stabilit ca Băsescu să apară în faţa instanţei, pentru explicaţii suplimentare.

Surupăceanu a precizat că a înaintat cererea de audiere a preşedintelui pentru ca acesta să dea explicaţii legate de acuzaţiile pe care el i le-a adus, respectiv că Preşedinţia ar fi fost implicată în favorizarea şi susţinerea consumului de droguri uşoare.

În urmă cu aproximativ un an, Băsescu l-a dat în judecată pe Surupăceanu şi i-a cerut daune simbolice de un leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare.