Senatorul PSD Gabriela Firea urmează să depună, marţi, o plângere la Parchet, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare.

Demersul vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei (Florentin Pandele, primarul Voluntariului - nr), unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus şeful statului.

Declaraţiile au stârnit stârnit revolta senatorului PSD şi a şefului ei de partid, premierul Victor Ponta, care îl acuză pe preşedinte de corupţie.

Potrivit Digi24.ro, cei doi au semnat o plângere penală care a fost redactată şi urmează să fie depusă în cursul acestei zile la Parchet.

"Două infracţiuni din codul penal: ameninţare şi şantaj. Mă simt ameninţată că s-ar putea să nu-mi găsescu soţul acasă, dacă nu stau în banca mea şi nu sunt atentă. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrutsă tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din cauza faptului că eu fac parte dintr-o comisie de anchetă", a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Plângerea penală a fost semnată şi de Victor Ponta, care a făcut un apel la parlamentarii puterii să îi susţină. De altfel, Ponta a ţinut să precizeze că el a semnat primul această cerere. "Nu este un gest al PSD sau al coaliţiei de guvernare", a susţinut Victor Ponta, care a mai spus că ar fi semnat plângerea şi dacă era vorba de un parlamentar PPDD, PNL sau PDL.

"A dat o impresie foarte clară că Traian Băsescu controlează justiţia. Eu nu cred că este aşa", a punctat premierul.

"Justiţia din România poate să treacă peste acest moment doar dacă îl sancţionează", a adăugat Victor Ponta.

De altfel, Ponta a făcut un apel la parlamentarii puterii să susţină demersul. UDMR nu aluat o decizie la nivelul partidului în ceea ce priveşte semnarea documentului. Preşedintele Uniunii Kelemen Hunor spune că fiecare parlament este liber să decidă după propria conştiinţă. Florentin Pandele este primarul Voluntariului.

Pe de altă parte, marţi, Corpul de Control al premierului a trimis Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile din comuna Nana raportul referitor la trecerea unor suprafeţe de teren în domeniul privat al oraşului Fundulea, precizând că va sesiza Parchetul ICCJ cu privire la anumite fapte considerate ilicite.