Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe Vasile Blaga de "foame de putere", punând pe seama acestui fapt declaraţia fostului ministru de Interne în care cere Guvernului să pună capăt măsurilor de austeritate.

Într-un interviu la postul public de televiziune, Băsescu a fost întrebat despre capacitatea politică a actualei coaliţii de a continua acordul cu FMI, moderatoarea dându-i exemplu declaraţia lui Blaga. Preşedintele, care a evitat în prima parte a discuţiei să facă vreo referire la adversarul său din PDL, a răbufnit: "Nu comentez declaraţia lui, dar fac o singură remarcă: atât a înţeles el din nevoia de a stabiliza România. Este clar că nu se poate guverna populist şi românii trebuie să înţeleagă asta. Cine se bate doar pentru putere mai bine să-şi mai amâne foamea de putere, să lase pe cei care vor să scoată România în pace, dacă tot s-au găsit câţiva politicieni care să-şi asume costul uriaş al acestei acţiuni".

Bihoreanul Vasile Blaga a declarat sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Alba, că Executivul "trebuie să se ţină de cuvânt şi să termine cu măsurile dure" deoarece "nu se poate întinde prea mult aţa că s-ar putea rupe".

În interviul de marţi seara, de la TVR, Băsescu s-a arătat foarte supărat pe PDL pentru votul din Parlament prin care a împiedicat ridicarea imunităţii deputatului Dan Păsat. "Am luat notă şi de lipsa de apetit a conducerii partidului de a-i mobiliza să fie prezenţi şi de lipsa de apetit a şefilor de grupuri de a-i mobiliza să fie prezenţi, şi de lipsa de apetit a şefului de grup de a negocia cu celelalte partide din Alianţă un vot corect", a susţinut Traian Băsescu.

Întrebat ce consecinţe va avea "nota" pe care a luat-o, Băsescu a replicat: "Relaţiile mele cu ei. Ştiu că nu mai pot avea speranţe să-i rog prea multe lucruri". Preşedintele a spus chiar că nu va mai merge la şedinţele grupurilor parlamentare pedeliste: "M-am dus, am discutat, am ridicat chiar cazul Păsat. E clar că interesele sunt altele şi vă pot spune care este riscul. Vă aduceţi aminte, datorită deciziei Curţii Constituţionale, la raportul din vară, România a primit cea mai grea etichetare, "lipsă de voinţă politică în lupta împotriva corupţiei". Acum, cu toate eforturile teribile care s-au făcut, şi pe legislaţie, riscăm aceeaşi remarcă, care este ucigătoare pentru România".