Preşedintele Traian Băsescu a fost fluierat şi huiduit, duminică, în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a-şi susţine discursul cu ocazia Zilei Marinei.

Din mulţimea adunată pentru a asista la ceremonii s-au auzit fluierături şi câteva huiduieli. Preşedintele, însă, le-a ignorat şi şi-a început discursul, spunând că participă cu plăcere la Ziua Marinei, care coincide cu Sfânta Maria, protectoarea marinarilor, şi că, în opinia sa, Ziua Marinei este ziua bărbatului.

"Ştiu că vremurile prin care trecem nu sunt uşoare, sunt vremuri generate de criza economică, vremuri care nu ne vor supune şi pe care le vom supune noi", a spus Băsescu. "Am reuşit să înregistrăm o uşoară creştere economică, însă este un drum lung pentru ca România să cureţe balastul cheltuielilor bugetare excesive în raport cu veniturile pe care economia le asigură".

Şeful statului a mai spus că şi-ar dori ca problemele să fie trecute în solidaritate şi în decenţă. "Vom trece de acest moment. Mi-aş dori mult ca dificultăţile de moment să fie trecute în solidaritate, în decenţă şi fără încercarea unora de a deveni privilegiaţi ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinşi pentru că au o meserie sau alta. La fel cum militarii Forţelor Navale Române au acceptat sacrificiile făcute de criză, la fel ar trebui să o facă fiecare român", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a plecat de la festivităţile de Ziua Marinei prin mulţime, fiind apostrofat de câţiva turişti prezenţi pe faleză, care i-au strigat să nu mai vină la asemenea manifestări şi i-au spus că s-au săturat de el. "Ne-am săturat de dumneavoastră, domnule preşedinte", s-a putut auzi din mulţime. Întrebat de cineva din mulţime dacă trăieşte bine, preşedintele a răspuns: "Nu prea, am o mulţime de greutăţi pe cap".

Preşedintele s-a plimbat timp de aproximativ o jumătate de oră în zona falezei din faţa Cazinoului din Constanţa, a făcut fotografii cu câţiva copii şi a vorbit cu părinţii acestora, cărora le-a spus că este o situaţie de criză şi că toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru.