Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, duminică, la Ţebea, unde a participat, împreună cu soţia sa, la serbările închinate comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu. În vreme ce unii oameni aflaţi la eveniment au strigat către şeful statului "Demisie!" şi "Ruşine!", ba mai mult, au aruncat în el cu bucăţi de pâine, au existat şi oameni care l-au aplaudat.

Băsescu a fost huiduit şi fluierat când a încercat să pătrundă între oamenii adunaţi în jurul Complexului Istoric din localitate, pentru a face celebra ''baie de mulţime''. Din mulţime s-a strigat ''Demisia'', ''Hoţule'' şi ''Jos Băsescu'', şeful statului îndreptându-se ulterior spre bâlciul organizat în apropiere.

În discursul său, şeful statului a lansat un apel către oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu, deoarece acesta a luptat pentru ieşirea din iobăgie. "Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români", a afirmat Băsescu.

Preşedintele a mers apoi, alături de soţia sa, Maria, în zona unde era amenajat un târg, unde s-a fotografiat cu oamenii. În timp ce unii au vrut să discute şi să se pozeze cu preşedintele, alţii l-au huiduit şi i-au cerut demisia. Printre scandările celor nemulţumiţi s-a putut auzi: "Hoţul", "Tu ai distrus CFR-ul" şi "Demisia".

De asemenea, o persoană i-a spus că este "preşedinte ilegal", iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: "Eu, ilegal?" şi a mers mai departe. În momentul în care preşedintele a intrat într-un cort, de afară câteva persoane i-au strigat: "Ieşi afară, javră ordinară".