La patru zile după ce a respins verbal propunerea Rozáliei Biró pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii şi a deputatului PSD Claudiu Manda pentru portofoliul de ministrul delegat pentru Buget, preşedintele Traian Băsescu susţine că mai aşteaptă până miercuri alte două nume din partea premierului Victor Ponta, în caz contrar urmând să le refuze şi în scris "cu eticheta necorespunzător".

"Mai este o variantă: poate cei doi îşi dau seama că e căciula prea mare. Mai aştept până mâine. Poate aceşti oameni nu vor să fie respinşi cu eticheta necorespunzător şi se vor retrage", a arătat Băsescu într-un interviu la B1.

După cum se ştie, vineri şeful statului s-a arătat deranjat de faptul că Rozália Biró nu cunoaşte bine limba română, spunând că are "o problemă complicată de înţelegere a limbii române pentru un membru al guvernului" şi amintind de gafa acesteia, când a confundat copiii bipezi cu copiii cerşetori.

În replică, Biró i-a transmis luni preşedintelui că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale. "Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui', a declarat Biró.