"Stai să vedem cu premierul şi după aia...", i-a spus preşedintele Traian Băsescu ministrului de Interne, Traian Igaş, după participarea la şedinţa de bilanţ a MAI.
În cadrul şedinţei de prezentare a bilanţului Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2010, desfăşurată marţi, Traian Băsescu a solicitat o restructurare a angajaţilor MAI "aşa cum nu s-a mai făcut până acum". Preşedintele a amintit de cazurile de corupţie de la Piteşti, de cele din vămi, precizând că "restructurarea nu se poate face numai învârtind câteva căsuţe în organigramă".

El a mai spus că ministerul nu este la nivelul la care trebui sa fie, nivelul specific unui stat european. "Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie", a reproşat Traian Băsescu. "Nu se poate vorbi de restructurare numai învârtind căsuţe în organigramă. Vă cer o evaluare om cu om şi rămâne în acest minister un personal competent şi integru. Dacă nu, reorganizarea este doar o poveste", a mai declarat preşedintele.

Acesta a menţionat că nu a fost prezent la şedinţă "să vă spun numai lucruri plăcute, ci să vă spun ce trebuie făcut". "Primul lucru este reforma calităţii oamenilor. Puteţi să lăsaţi pătrăţelele în organigramă cum vreţi, puteţi să le schimbaţi, dar dacă nu veţi veghea la un proces de restructurare a personalului", calitatea ministerului nu va fi apreciată", a punctat Băsescu.

În urma şedinţei, şeful statului a ieşit din sală însoţit de către Traian Igaş, şeful Ministerului Administraţiei şi Internelor, în timp ce premierul Emil Boc a rămas la prezidiu. În momentul în care s-au despărţit în faţa instituţiei, potrivit Mediafax, preşedintele i-a adresat lui Igaş următoarele cuvinte: "Stai să vedem cu premierul şi după aia...".

O serie de informaţii referitoare la o eventuală demisie a premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute. Atunci, şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. În urma discuţiilor cu parlamentarii partidului, şeful de stat a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie. Mai mulţi reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Membrii PDL s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat.