Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut în joi seară demisia premierului Victor Ponta să renunţe la calitatea de şef al guvernului, susţinând că "a devenit un bolovan de piciorul României".

"Chiar dacă sunt la sfârşit de mandat, pentru binele României public îl rog pe Victor Ponta să-şi asume în calitate de preşedinte PSD formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa să lipsească pentru binele României şi pentru credibilitatea României (...) Fac apel să înţeleagă că a devenit un bolovan de piciorul României", a spus Băsescu.

Şeful statului a susţinut că premierul este "complet discreditat în Uniune Europeană", amintind de episoadele suspendării din 2012, votului din diaspora, plagiat, dar şi faptul că a fost "ofiţer al unui serviciu de informaţii fără să facă public acest lucru"

"Devine de neînţeles frenezia cu care Ponta încearcă să formeze un guvern. Politicianul Ponta este complet discreditat în UE şi prezenţa dânsului în Guvern nu face decât să discrediteze România", a spus preşedintele.