Preşedintele României Traian Băsescu şi soţia sa Maria au fost naşii de botez ai micuţului Carol Ferdinand, fiul prinţului Paul de România şi al prinţesei Lia. Băsescu l-a adus pe micuţ la Biserica Domniţa Bălaşa în autoturismul Dacia Duster, proaspăt achiziţionat.

"Traian Băsescu face un gest istoric, acceptand să devină părintele spiritual al lui Carol Ferdinand", a apreciat prinţul Paul. La botez, fiul lui Paul de Lambrino era îmbrăcat în port popular, cu pantalonaşi şi ie de in, cu modele populare.

În timpul primei părţi a slujbei, Carol Ferdinand a început să plângă, speriat de bliţurile fotografilor prezenţi, dar şi de agitaţia din jur. "Nu vrea suzetă", le-a şoptit preşedintele părinţilor, în timp ce încercau să-l liniştească pe copil.

Slujba de creştinare a fost oficiată de un sobor de şase preoţi, iar ierarhul principal a prezentat un mesaj din partea Patriarhului Daniel, care i-a făcut cadou micuţului Carol Ferdinand o icoană sfinţită.

După slujbă, preşedintele a spus că fiul cuplului princiar este al optulea fin de botez şi că a boteza este un lucru creştinesc. "Am luat un păgân, vă dau un creştin", a glumit Băsescu după ceremonia religioasă. "Nu e nici de înrudire, nici de altceva, e un lucru creştinesc", a continuat şeful statului.

Printre participanţii la botez s-au numărat fostul şef SIE, Ioan Talpeş, ministrul Economiei, Adriean Videanu, Monica Tatoiu, designerul Cătălin Botezatu şi şeful ANI, Cătălin Macovei.