"Mărturia" preşedintelui a venit în contextul unei discuţii pe marginea înscenărilor şi diversiunilor politice. Radu Moraru l-a întrebat pe Băsescu dacă a lovit copilul care apare în filmuleţul de la Ploieşti.

"A fost groaznic pentru că eu ştiam că l-am împins pe acel copil. Falsificarea filmului, dat cu pumnul în faţa unui copil care pe urmă şi râdea, a fost o grosolănie care, dacă ar fi lansat-o cu trei zile înainte de ziua alegerilor, ar fi fost mortală. Pentru că nu aveau timp oamenii care au făcut analiza. Dacă o făceau cu trei zile înainte, nu aveam ce să îi fac", a spus Băsescu, repetând gestul instinctiv. "Uitaţi, mişcarea asta, să ştiţi că poate fi prelungită şi o să zică lumea că l-aţi bătut...", i-a sărit în ajutor Radu Moraru.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte filmuleţul cu Geoană, preşedintele a spus că „pelicula" pe care o ţinea "la sertar" era cea cu Ana Birchall în timp îşi plătea cu 5000 de euro un loc eligibil pe liste. "Eu am spus că nu-l dau, dar dacă l-au dat ei, să fie sănătoşi!", a afirmat Băsescu.