Generalul-maior dr. Ioan Sîrbu, şeful Direcţiei Medicale a Armatei a declarat, duminică seară, că motivul prezenţei preşedintelui Traian Băsescu la Spitalul Militar Central a fost controlul medical anual pe care şeful statului trebuie să-l facă, conform unei decizii a CSAT. "Conform unei hotărâri a CSAT, preşedintele face în fiecare an un control medical general. Ar trebui ca fiecare român, la rândul său, să-şi facă un asemenea control anual", a spus medicul militar.

Duminică seară, preşedintele însoţit de soţie au mers la un restaurant din Capitală unde au cinat şi au urmărit prima repriză a meciului de fotbal CFR Cluj - Steaua Bucureşti. La plecare,preşedintele le-a spus jurnaliştilor că că este "mai sănătos ca toţi patronii" lor "şi la minte, şi la corp".

După cum se ştie, în septembrie 2007, preşedintelui Băsescu i-a fost extirpat, lobul drept tiroidian, sub anestezie generală, intervenţia desfăşurându-se la Spitalul Militar Central fără incidente anestezico-chirurgicale. Un an mai înainte, Băsescu s-a operat de hernie de disc, în Austria.

În ultima perioadă, în unele publicaţii au apărut informaţii despre deteriorarea stării de sănătate a preşedintelui Băsescu, iar sâmbătă şi duminică s-a speculat pe seama faptului că şeful statului ar fi fost internat de urgenţă în spital.