Preşedintele Traian Băsescu nu le-a oferit nicio speranţă persoanelor din zonele inundate. El a declarat la postul public de radio că a văzut multă minciună şi isterie printre sinistraţi şi că România nu are resurse să acopere pagubele provocate de eventuale inundaţii în toamnă sau anul viitor, dacă nu se face o restructurare a cheltuielilor bugetare.

"Acum, după aceste inundaţii, aşa cum au fost ele, nu avem nicio resursă să îmbunătăţim situaţia pentru alte eventuale inundaţii la toamnă sau la anul. La anul vom avea exact aceeaşi problemă. Nu o spun cu cinism. O spun ca un semnal de alarmă şi cu îngrijorare. Dacă nu facem ceva cu restructurarea cheltuielilor bugetare, nu vom putea face nimic", a spus Băsescu. Cât despre reparaţii pentru daunele de acum, "este foarte dificil de anticipat ce resurse vor fi".

În opinia preşedintelui, nu sunt bani pentru că România cheltuieşte prea mult cu asistenţa socială şi consumul în general: "Noi suntem o ţară care cheltuieşte din bugetul de stat 30% pentru salariile în sectorul bugetar, 41% pentru sistemul de protecţie socială, în care includem şi pensiile, 5% serviciul datoriei publice, care înseamnă dobânzile, şi 5% subvenţii.