PDL fierbe. Lideri din partid susţin că şeful statului vrea un nou prim ministru. Începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între Traian Băsescu şi reprezentanţi ai formaţiunii, unde s-a discutat strategia pentru alegerile din partid.

Potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, Băsescu a avut, duminică, o primă întâlnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat pe această temă. Discuţiile au continuat şi în cursul zilei de luni, iar până acum concluzia e clară: "Se caută un premier. Independent", a spus un lider PDL.

Preşedintele Traian Băsescu i-a propus guvernatorului BNR Mugur Isărescu funcţia de premier, menţionând că a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară. Şeful statului a amintit şi numele reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu. Un alt nume invocat este cel al lui Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă.

În partid se discută despre posibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL, concurându-l pe Vasile Blaga, alegeri care s-ar putea să fie devansate şi să aibă loc peste o lună, nu în luna mai, cum era preconizat.

Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de România Liberă, că ar fi o soluţie ca PDL să disjungă funcţia de preşedinte al partidului de cea de premier. El a apreciat că, dacă Emil Boc şi-a erodat autoritatea în interiorul partidului, este, în primul rând, pentru că nu a avut timp să se ocupe de partid.