Parlamentarii PSD, PNL și UDMR au modificat într-un mod netransparent și în mare viteză legea pentru aprobarea ordonanței Guvernului privind plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor pentru populație, contestată deja de specialiști și de companiile din domeniu pentru ambiguitățile pe care le aduce în piață, anunță PressHub.ro.

În loc să explice care sunt noutățile și cum vor plăti românii facturile la iarnă, parlamentarii coaliției PSD-PNL-UDMR efectiv și-au bătut joc de demers.

Nu mai puțin de 37 de pagini cu amendamente au fost prezentate chiar în ședința de plen la Senat, senatorilor din opoziție fiindu-le practic imposibil să le analizeze și să ia o decizie pentru fiecare în timp util.

„Actul normativ putea fi reparat în Parlament. Doar că marți, a ajuns la vot fără ca raportul asupra proiectului de lege de aprobare a ordonanței să fie public. Și s-a votat la fel cum a fost creată și ordonanța, pe repede înainte”, dezvăluie PresHub. 

„Am fost întrebat de presă dacă știu cât vor plăti românii pe facturile la energie și adevărul e că în acest moment nu prea mai știe nimeni. Nici măcar furnizorii nu cred că știu, pentru că modalitatea de calcul este suficient de complexă, ambiguă și interpretabilă încât să nu mai înțeleagă nimeni nimic.

Până se vor emite facturile poate mai vine Guvernul cu vreo ordonanță de modificat modificarea. Cât despre asta în vigoare, nu uitați că urmează și Camera Deputaților”, a avertizat Cosmin Poteraș, de la REPER, noul partid al lui Dacian Cioloș.

Citiți mai mult pe PressHub.ro!

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!