Părea că a lăsat prostiile şi că s-a făcut băiat de casă. Autoproclamat ecologist, proaspăt soţ şi viitor tătic, Horea Vuşcan ajunge din nou în atenţia publică fiindcă a provocat un scandal public. Pentru o femeie!

Chiar în dimineaţa Ajunului de Crăciun, Vuşcan a fost luat la bătaie într-un local după ce a jignit-o pe iubita unui client. Printre bătăuşi se numără fiul unuia dintre celebrii evazionişti Borşi şi băiatul patronului de la Dorbob.

Pentru o femeie...

Povestea ajunsă la urechile BIHOREANULUI a fost confirmată chiar de protagonistul ei. "S-a întâmplat pe 23/24 decembrie, la 1 şi jumătate noaptea, totul pe fond de alcool. Ei erau băuţi şi nici eu nu eram treaz. Prietenul unei cunoştinţe, Adrian Vlăsceanu, zis Chinezu', m-a luat că nu ştiu ce i-aş fi zis eu prietenei lui şi că dacă îi mai spun ceva, nu ştiu ce îmi face. Poate că i-am zis ceva fetei, că doar ne ştiam şi am ieşit o vreme împreună, dar nu i-am făcut nimic. Chinezu' a fost cel care a pornit scandalul", susţine Vuşcan, care i-a arătat reporterului şi imagini filmate de camerele video din local, ce par să-i susţină versiunea.

Vuşcan nu s-a aşteptat să fie luat la pumni. De altfel, se şi vede pe filmare cum se ţinea pe după gât cu Chinezu'. "Cum să mă aştept? Că doar, chiar dacă nu-i ştiam eu bine după nume, am stat cu ei la masă, eram oarecum amici", zice el.

Bătaie în grup

02 Borsi.jpgSpiritele s-au mai potolit când mai mulţi clienţi din local au încercat să aplaneze conflictul, dar s-au reaprins la scurt timp, când Vuşcan a dat să plece, fiind întâmpinat la ieşire de bătăuşi şi lovit cu pumnii. În apărarea Chinezului a sărit şi fiul patronului de la Dorbob, Bogdan Chişbora, pe numele de "scenă" Dufli, dar şi Romulus Borşi (foto), băiatul unuia dintre celebrii fraţi evazionişti Borşi. "A durat totul cam un sfert de oră. Eu am vrut să ies. Sunasem la 112, a venit Poliţia şi ne-a dus la secţie să dăm declaraţii. Eu am semnat, din câte ştiu, în calitate de martor, dar pe alţii i-au amendat".

Vuşcan zice că în urma incidentului, a fost spartă chiar şi o uşă din local, iar el s-a ales cu câteva vânătăi pe faţă, mâini şi coaste. Şi-a scos certificat medico-legal, cu 3 zile de îngrijiri medicale, şi promite să nu lase lucrurile aşa, urmând să facă plângere împotriva "scandalagiilor puşi pe fapte de vitejie". "Nu se poate să vină unii ca ei să se dea mari şi tari! O să fac plângere penală împotriva lor, mai puţin împotriva lui Dufli, care a fost de bun simţ şi m-a sunat a doua zi să îşi ceară scuze", spune ecologistul, pozând în victima îngăduitoare.

Nimeni pe lume

Surse din Poliţie confirmă datele scandalului, precizând că unul dintre cei implicaţi, Claudiu Tuduc, a şi primit o amendă de 500 lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Dar voci din partea adversă susţin că mai degrabă Vuşcan ar fi trebuit dat pe mâna Poliţiei, fiindcă o hărţuieşte pe fata pe care a jignit-o, pe motiv că nu i-ar fi cedat.

02 Chinezul.jpg"Chinezu'" Adrian Vlăsceanu (foto) susţine că totul s-a petrecut din cauza lui Vuşcan, care i-a jignit iubita la modul grobian: "Nu are rost să reproduc cuvintele lui, dar au fost foarte urâte. Pentru mine, acest om e nimeni pe lume. Nu l-a bătut nimeni, ci doar ne-am îmbrâncit. Într-adevăr, au încercat cei din local să ne despartă, dar apoi nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că am plecat". Mai mult decât atât, Vlăsceanu susţine că a doua zi, dându-şi seama de gafa făcută, Vuşcan chiar i-a trimis iubitei sale un mesaj în care şi-a cerut scuze. "Eu am greşit doar faţă de ea, că m-am încăierat", spune Chinezu.

Chestionat, la rândul său, Dufli a refuzat cu desăvârşire să vorbească despre eveniment, negând tot, în ciuda evidenţelor. "Nu ştiu nimic de genul acesta. Nu a fost niciun eveniment. Vorbiţi cu avocatul meu. Nu cumva să apară numele meu, că tot cu avocatul meu o să vorbiţi", a ameninţat Bogdan Chişbora, ţinând să adauge că "eu sunt şi am fost foarte bun prieten cu Vuşcan şi la fel vom rămâne". În fond, cine se aseamănă se-adună...


VITEAZ PE BLOG
În luptă cu şmecheraşii

Dacă în faţa reporterului Horea Vuşcan a fost cam rezervat, pe blogul său s-a dezlănţuit. Pe Chinezu' l-a făcut "un cretin, "mascula" unei prietene", care "face spume la gură că de ce am vorbit cu ea şi sare la scandal", iar despre toţi ceilalţi spune că sunt "tovarăşii acestui scandalagiu care erau puşi pe fapte de vitejie".

"Oricum, e trist că în secolul 21 mai există matahale care cred că îşi pot face "dreptate" cu pumnii". Unii dau cu pumnii, iar eu dau cu înregistrările ca să se vadă cine a început scandalul şi le trag dosare să le treacă "şmecheria"", a mai scris el, "înarmat" cu înregistrarea din acea noapte, pe care a refuzat să o pună la dispoziţia BIHOREANULUI, din motive de "intimitate a clienţilor" care au mai fost în local.