Polițiștii bihoreni au fost chemați, vineri, la Colegiul Mihai Eminescu din Oradea, unde doi angajați s-au luat la ceartă. Portarul unității de învățământ a sunat la 112 și a cerut intervenția Poliției, acuzând că administratorul unității de învățământ l-ar fi luat la pumni.

S-au înjurat reciproc

„Vineri, 9 februarie a.c., la ora 11.21, polițiștii bihoreni au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, de la un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, angajat ca personal administrativ al unei instituții de învățământ din Oradea, că, în aceeași zi, în jurul orei 09.30, în urma unei altercații spontane, ar fi fost lovit cu pumnul la nivelul feței de către un bărbat de 52 de ani, din comuna Sântandrei, județul Bihor, angajat ca personal administrativ al aceleiași unități de învățământ”, a anunțat Poliția Bihor.

Cei doi s-au luat la ceartă după ce administratorul i-ar fi cerut portarului să deschidă poarta dinspre strada Academiei a curții colegiului, ca să poată intra o mașină ce furnizează alimente pentru un chioșc deschis în incinta unității de învățământ.

„Domnul portar a înțeles altceva, că i se cere să preia dumnealui marfa, ori niciodată nimeni nu i-a fixat alte atribuții decât cele legate de facilitarea accesului în școală. A refuzat să asculte de ceea ce domnul administrator, superiorul lui, îi cerea, adică să deschidă poarta, s-au înjurat și apoi a fost o îmbrânceală între cei doi”, a declarat vineri pentru BIHOREANUL Livia Muntean, directoarea Colegiului Mihai Eminescu.

Directoarea n-a fost martoră a incidentului care a fost surprins însă de camerele de filmat ale școlii. „Eu n-am văzut nici înregistrările, dar am înțeles de la colegi că se vede că a fost o îmbrânceală între cei doi, dar nu și pumni. S-au înjurat, s-au supărat amândoi că s-au înjurat și s-au îmbrâncit”, a mai spus Muntean.

De ce s-a supărat portarul

Pentru că directoarea era la ore, în scandal a intervenit directorul adjunct al colegiului, Ioan Cadar, care a trebuit și să-i despartă pe cei doi, pentru că s-au luat iar la harță.

În final, portarul a cerut să fie lăsat să meargă la Serviciul de Medicină Legală, dar pentru că nu era rănit, nu i s-a dat voie să plece de la locul de muncă. Nemulțumit, a sunat la 112. „După ce m-am întors de la ore, am găsit Poliția în biroul directorului și eu abia atunci am aflat ce s-a întâmplat”, a mai spus Muntean.

Directoarea mai spune că, până acum, nici administratorul școlii, nici portarul n-au fost violenți la locul de muncă. „Domnul administrator este chiar o persoană foarte calmă. Cu colegul portar am mai avut probleme de insubordonare, dar niciodată de violență”, a precizat profesoara.

Cert este că vineri, atât administratorul, cât și portarul școlii au fost duși la sediul Poliției Bihor, pentru a da declarații. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta și luarea măsurilor legale în consecință”, a declarat Alin Laza, ofițer responsabil de relațiile cu presa în cadrul Poliției Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!