O scenă pe cât de puțin obișnuită, pe tot atât de contondentă a avut loc marțea trecută într-un birou din sediul Gărzii Forestiere Oradea: un funcționar și-a agresat un coleg din pricină de... sarcini de serviciu, convins că a primit de lucru mai mult și mai greu decât respectivul.

Bihorel a aflat că pe 16 aprilie, la puțin timp după începerea programului de lucru, Călin Iuhas, consilier superior în cadrul Compartimentului Vânătoare (poziție pe care o ocupă deși este el însuși membru în două asociații cinegetice din județ, una din Balc, alta din Ciumeghiu), a sărit la colegul său de birou, Stelian Pantea (foto), fost șef al Gărzii Forestiere Oradea între anii 2020-2022, lovindu-l în față, în prezența mai multor colegi.

Culmea e că Pantea nici nu l-a „turnat” superiorilor, nici nu a sesizat Poliția, dar pentru că agresiunea a avut loc în sediul instituției și în timpul programului de lucru, actualul șef al Gărzii, Dan Maxim, l-a dat pe Iuhas, cum era și normal, pe mâna Comisiei de Disciplină.

Bătăușul - căci omul e cunoscut pentru temperamentul coleric și predispoziția spre agresivitate - riscă cel puțin o mustrare scrisă, dacă nu cumva o sancțiune și mai aspră, Statutul Funcționarilor Publici pedepsind astfel de comportamente chiar și cu desfacerea contractului de muncă.

De văzut, prin urmare, dacă, lovindu-și colegul, Iuhas nu și-a tras chiar lui un glonț în picior...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!