E periculos să fii vatman în Oradea! Doi tineri orădeni de etnie romă, în vârstă de 17, respectiv 18 ani, sunt cercetaţi de Inspectoratul Poliţiei Judeţene Bihor pentru loviri şi violenţe, după ce i-au rupt maxilarul unui vatman OTL.

Incidentul s-a petrecut vineri seară în staţia din Piaţa Unirii. "Din câte mi s-a relatat, o echipă formată din trei controlori a urcat în tramvai, doi într-un vagon, unul în celălalt. Echipa de doi controlori a găsit în vagon doi adolescenţi, unul cu bilet, iar altul fără. Călătorii au fost poftiţi să coboare din tramvai şi au început să fie agresivi", a declarat marţi pentru BIHOREANUL directorul OTL Csuzi Istvan.

Se pare că cei doi tineri de etnie romă şi controlorii s-au luat la harţă şi s-au îmbrâncit, moment în care a intervenit şi vatmanul. "El a ieşit când şi-a dat seama că este scandal şi a spus că sună la 112. A şi sunat, dar a primit o scândură pe care agresorii o rupseseră din paleţii din Piaţa Unirii peste faţă", a mai precizat Csuzi.

În urma loviturilor, bărbatul a fost internat în spital şi primeşte în continuare îngrijiri. "I-a fost rupt maxilarul şi i-au scos vreo trei dinţi. Cred că va avea nevoie de mai mult de opt zile de spitalizare", a adăugat directorul OTL.

Nu este prima oară când un vatman ori un control este agresat în timpul serviciului. Spre exemplu, în primăvara anului 2012, un vatman a fost luat la pumni de un şofer în urma unei altercaţii în trafic.

"E foarte trist că se ajunge aici dintr-un simplu control de bilete. Şi mai suntem câteodată învinovăţiţi că nu controlăm pe toată lumea…", a mai spus Csuzi Istvan.

Cei doi tineri sunt cercetaţi acum, în stare de libertate, pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe.