Boală lungă, moarte sigură. Primarul Ilie Bolojan face demersuri pentru eliminarea comunei Biharia din proiectul Aparegio, măsura fiind gândită să pună capăt discuţiilor interminabile despre "imperialismul" Companiei de Apă Oradea, care a preluat forţat reţelele din comună şi a triplat preţul serviciilor prestate pentru a asigura continuarea proiectului.

În principiu, cele 6 milioane de euro care ar fi revenit comunei vor fi împărţite între Primăriile Paleu sau Sânmartin, care vor să fie incluse în proiect, şi cea din Oradea, care vrea să înlocuiască reţelele din azbociment din oraş.

Culmea, în timp ce Biharia abia aşteaptă să iasă din proiect, zvonul privind vacantarea unui loc în Aparegio, publicat de un cotidian local, a făcut ca miercurea trecută telefonul lui Bolojan să sune non-stop. Spre disperarea acestuia, evident.

Nu de alta dar, profitând de ocazie, fiecare primar uselist şi-ar face un pustiu de bine şi şi-ar introduce comuna în proiectul Aparegio. Ca să mai curgă apă şi pe la moara lui...