Bătrânul are 72 de ani şi este imobilizat la pat, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Nu mai poate vorbi, nici nu se mai poate mişca, iar singurele sunete pe care le scoate sunt urlete de durere.

Pacientul, internat la Spitalul de Recuperare din Băile Felix, era vizitat zilnic de nepotul său. Dar tratamentul pe care acesta i-l aplică bătrânului nu pare însă deloc cel al unei rude grijulii.

Nu o dată s-a întâmplat ca, enervat de urletele de durere ale bătrânului, bărbatul să îl ia la palme şi la pumni, batjocorindu-l în acelaşi timp, spunându-i că e "terminat". "L-a bătut până l-a învineţit, iar acum, ca să nu se mai vadă, îi dă pumni în cap", a povestit oripilat colegul de salon al bătrânului.

Omul a fost martor zi de zi la agresiuni. La un moment dat, n-a mai suportat şi le-a mărturisit şefilor spitalului. Aceştia au ridicat însă din umeri, afirmând că fără dovezi nu pot face nimic...

Aşa că bărbatul şi-a luat inima în dinţi şi a filmat scenele de violenţă. În faţa dovezilor, conducerea spitalului nu a avut alternativă decât să sesizeze Poliţia, care, la fel ca Direcţia de Sănătate Publică Bihor, a început o anchetă.

"Nu este normal să se întâmple aşa ceva. Suntem chiar surprinşi de asemenea ipostaze. Vom încerca, împreună cu colectivul şi cu conducerea, să luăm măsuri şi să fim mai vigilenţi", a declarat pentru Antena 3, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.

Conducerea spitalului susţine că scenele de violenţă nu s-au petrecut niciodată în prezenţa personalului medical şi promite că va lua măsuri în acest caz. "Nu putem urmări comportamentul aparţinătorilor pe toată durata spitalizării", a declarat dr. Liviu Lazăr, directorul medical al spitalului din Felix.

Nepotul bătăuş poate fi acum acuzat de vătămare corporală.