Un american în vârstă de 82 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că i-a permis câinelui său să ucidă pisica unui vecin, informează Daily Mail, citat de gandul.info.

Hume Hamilton a fost surprins de camerele de supraveghere, în luna iunie a acestui an, în timp ce îşi plimba câinele în apropierea locuinţei sale din oraşul Fort Lauderdale, aflat în statul american Florida.

Bărbatul a fost filmat în timp ce mergea pe aleea unei case unde se pare că se afla o pisică pe care câinele său a atacat-o brusc. Hamilton a încercat să despartă cele două animale, călcând pe pisică, dar nu a reuşit.

Apoi, americanul a plecat alături de câinele său, iar pisica a murit din cauza rănilor suferite în urma atacului.

Proprietarul pisicii, Wayne Spath, a declarat pentru o televiziune americană că pisica era "parte din familie". "Fiica mea a găsit pisica atunci când era un pui şi o avea de 12 ani", a spus Spath.

Bătrânul a fost arestat, în luna iulie a acestui an, din cauză morţii animalului şi a fost găsit ulterior vinovat de către instanţă pentru cruzime împotriva animalelor şi pentru încălcarea proprietăţii.

Joi, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare. El va putea fi eliberat condiţionat abia după doi ani şi i s-a interzis să mai deţină vreodată animale de companie.

După ce a aflat sentinţa judecătorilor, proprietarul pisicii s-a declarat uşurat că moartea acesteia nu a trecut nepedepsită.