Poliţiştii sunt din nou în atenţia publică, după ce un agent din Capitală a amendat o bătrânică pe motiv că a traversat strada prea lent!

Potrivit HotNews.ro, bătrânica are 81 de ani şi a fost sancționată pe motiv că a traversat pe roşu, pe trecerea de pietoni.

Femeia, care se deplasa cu dificultate, a declarat că a început să traverseze când semaforul arăta verde, iar când a ajuns la jumătatea drumului culoarea semaforului s-a schimbat.

Imaginile în care bătrâna este amendată de poliţişti pentru că nu a grăbit traversarea au fost realizate marți și postate pe Facebook, devenind virale. În clip se vede cum femeia stă în bătaia soarelui, în vreme ce un agent scrie nonşalant amenda, adăpostit în maşină. Până miercuri seară, filmarea strânsese deja peste un milion de vizualizări.

Bătrâna nu a încercat să-i convingă pe poliţişti să o ierte. Potrivit legii, pietonul surprins în timpul traversării de semnalul roşu trebuie să grăbească trecerea, iar dacă drumul este prevăzut cu un refugiu sau spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, să aştepte pe acesta apariţia culorii verde, scrie Digi24.ro.

Cert este că gestul a declanşat dezbateri aprinse pe tema poliţiştilor şi a excesului de care au dat dovadă în acest caz.

Digi24 a publicat şi un contraexemplu din China, unde un poliţist a fost filmat în timp ce sărea în ajutorul unui bătrânel care se deplasa cu greu pe trecere şi, fără să stea pe gânduri, îl ia în spate şi-l trece strada. Imaginile sunt de anul trecut, au fost virale la vremea lor, dar capătă parcă o nouă forţă şi semnificaţie pentru noi, acum, în România.

Dialog cu bătrâna amendată:

- Câţi ani aveţi?

- 81.

- Aţi mai trecut pe roşu până acum vreodată?

- Nu. N-am trecut nici acum. Am pornit pe verde, dar s-a schimbat când eram eu pe la mijloc.

- Dumneavostră mergeţi puţin mai încet.

- Sigur că da!

- Şi, de fapt, vă amendează pentru mers încet pe verde.

- Da, mă amendează că am trecut pe roşu.

Vezi mai jos dialogul!