O femeie de 79 de ani din satul bihorean Subpiatră, comuna Ţeţchea, a ajuns, marţi, la spital, cu arsuri pe faţă, umăr şi un picior, după ce un incediu i-a cuprins casa.

Incendiul a fost observat de vecini, care, la ora 10.40, au şi sunat la 112, cerând ajutorul pompierilor. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, când pompierii au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta într-una din camerele casei.

Proprietara, o femeie de 79 de ani, a fost scoasă din casă de către vecini înainte ca salvatorii să ajungă acolo. "A fost preluată şi asistată de către echipajul medical, aceasta suferind arsuri la nivelul feţei, umărului şi al unui picior, fiind transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un fotoliu amplasat lângă sobă, iar pagubele înregistrate au fost constat în corpurile de mobilier din încăperea afectată de flăcări, un aparat electrocasnic, o fereastră şi o uşă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" le reaminteşte bihorenilor faptul că pot preveni astfel de incendii dacă respectă nişte reguli simple. Mai precis, se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate.

Depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri, la sobele de cărămidă sau teracotă, iar în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 centimetri.

Nu lăsaţi copii nesupravegheaţi sau închişi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire ori de gătit aflate în funcţiune, nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire, iar cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.