O femeie de 95 de ani din Luncşoara a fost găsită decedată de pompierii din Aleşd în propria casă, după ce flăcările au mistuit imobilul.

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 23.25, iar militarii au avut nevoie de trei ore ca să stingă focul ce cuprinsese întreaga casă. "Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Aceasta n-a fost singura intervenţie dificilă pentru pompierii aleşdeni din ultimele zile. Luni dimineaţă, în jurul orei 5, ei au fost chemaţi la un incendiu izbucnit la o anexă din cadrul unei gospodării din Şerani. Însă drumul spre această locuinţă este impracticabil pentru autospecialele de intervenţie, aşa că militarii au trebuit să meargă pe jos trei kilometri.

"Timp de aproximativ o oră şi 40 de minute, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiului, respectiv înlăturarea efectelor negative produse de acesta", a mai spus Roşca.

Flăcările au mistuit acaretul întins pe 75 de metri pătraţi, trei tone de fân, 2,5 tone de grâu şi şase anvelope de maşină.