O femeie de 72 de ani din satul bihorean Ianoşda, comuna Mădăras, a ajuns la spital, cu arsuri pe o treime din corp, după ce un incendiu i-a cuprins casa.

Flăcările au izbucnit joi seară, în jurul orei 22, şi au fost sesizate de vecinii femeii. Tot ei au fost cei care au scos-o pe femeie din casă.

"Victima prezenta arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului şi a fost preluată ulterior de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", a declarat, vineri, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Salonta au intervenit pentru stingerea incendiului care cuprinsese acoperişul casei. "Ca urmare a producerii incendiului, au ars un pat, o fereastră, o uşă şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 18 metri pătraţi", a mai spus Roşca.

Cercetările făcute de pompieri la faţa locului au arătat că, cel mai probabil, focul a izbucnit din pricina unor materiale combustibile lăsate prea aproape de o sobă metalică.

"În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente nefericite, soldate cu persoane rănite şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri  faţă de sobele de cărămidă sau teracotă, fiind totodată interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate", a mai transmis Roşca.