O clujeancă în vârstă de 61 de ani a fost protagonista unei misiuni a poliţiştilor de ordine publică din Salonta, desfăşurată joi la prânz, pe strada Iuliu Maniu din localitate.

Oamenii legii au găsit asupra femeii domiciliate în Cluj Napoca 1.830 de petarde, toate obiecte pirotehnice interzise atât la deţinere şi utilizare, cât şi la comercializare. Toată marfa a fost confiscată.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", se arată într-un comunicat al Poliţiei bihorene, transmis vineri.

Poliţiştii le reamintesc bihorenilor că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an. Sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.