70 de bătrâni cu pensii mici, sub 400 de lei, din satul bihorean Coleşti au avut parte de consultaţii gratuite de oftalmologie chiar la ei acasă.

Cluburile Rotary Oradea şi Rotary 1113 au dus, vineri, un specialist în optometrie la căminul cultural din sat şi le-au făcut, gratuit, ochelari bătrânilor cu probleme de vedere.

"S-au realizat 70 de consultaţii şi s-au oferit gratuit 62 de perechi de ochelari. Mare parte din ochelari au fost înmânaţi pe loc, iar lentilele mai complicate se vor livra peste 3 săptămâni", se arată într-un comunicat al celor două cluburi.

Iniţiativa au avut-o cele două cluburi Rotary din Oradea, care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea şi revitalizarea comunităţilor rurale. Acţiunea a fost organizată cu ajutorul specialistei în optometrie ing. Oana Bungău şi al reprezentanţilor Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Codru Moma, Quim Rueda şi George Hoţopan. Din partea celor două cluburi au participat la acţiune Daniel Vlad, Daniel Turturică, Marcel Roşca, Iulian Gaga, Sandu Moş, Flaviu Marinău, Dacian Lontiş şi Cristian Dehelean.

Un nou preşedinte

Pe de altă parte, Rotary Club Oradea 1113 a anunţat că, de o lună, are un nou preşedinte. Vechiul lider, Călin Păcurar (dreapta), a fost înlocuit de Békési Csaba (stânga), directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Din conducerea clubului mai face parte şi Dacian Lontiş (secretar).

În cadrul ceremoniei, Călin Păcurar a făcut şi un bilanţ al activităţii clubului ce are în prezent 25 de membri. Printre altele, Rotary 1113 a organizat acţiuni de sprijin pentru copii sau familii nevoiaşe.

Noua conducere Rotary 1113 şi-a propus să deruleze proiecte pentru revigorarea culturii populare autentice şi dezvoltarea produselor autohtone, precum finanţarea unui restaurant în Coleşti, dar şi în nordul Bihorului ori în preajma comunităţilor slovace.