Fundaţia Ruhama a organizat, pentru al treilea an consecutiv, o excursie culturală pentru bătrânii din Oradea. Deplasarea s-a desfăşurat în 27 şi 28 mai, iar aproximativ 30 de seniori ai oraşului au vizitat zone precum Bălnaca şi Bratca, Ciucea, unde au vizitat casa poetului Octavian Goga, dar şi biserica de lemn din Beznea. Ei s-au cazat o noapte la Şuncuiuş.

"Printre vârstnicii participanţi în excursie se află beneficiari ai serviciilor de îngrijiri la domiciliu oferite de Fundaţia Ruhama, voluntari vârstnici în cadrul organizaţiei, persoane din cadrul diferitelor instituţii cu care organizaţia noastră colaborează: Uniunea Pensionarilor, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARPO), Centrele Multifuncţionale din Oradea, precum şi o parte din echipa organizaţiei", se arată într-un comunicat al Fundaţiei Ruhama.

Excursia seniorilor din Oradea a fost finanţată de Consiliul Local Oradea, în baza Legii 350 privind finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit.

Fundaţia Ruhama oferă servicii de îngrijiri la domiciliu pensionarilor care datorită vârstei şi a problemelor de sănătate întâmpină dificultăţi în activităţile de zi cu zi. Voluntarii fundaţiei îi ajută pe aceştia curăţenia locuinţei, cumpărături, sprijin în igiena corporală, prepararea hranei sau plata unor servicii şi obligaţii curente.

"Încurajăm persoanele vârstnice care sunt în nevoie şi care au împlinit vârsta standard de pensionare să acceseze serviciile oferite de Fundaţia Ruhama", mai precizează reprezentanţii organizaţiei.

Persoanele vârstnice pot contacta Fundaţia la numărul 0259/479.454, la sediul organizaţiei din Oradea, str. B-dul General Magheru nr. 21, ap. 159. sau pe e-mail la adresa fundatia@ruhama.ro