Bihorel a auzit o poveste adevărată de la un pescar orădean. Intitulându-şi păţania "Vânătoare de pescari sportivi", omul, în vârstă de 72 de ani, a relatat felul în care o zi de pescuit la Urviş i s-a transformat într-o veritabilă partidă de atletism.

Cum stătea el liniştit pe malul Crişului, la un moment dat pe malul opus au apărut nişte jandarmi care îi strigau că vor să-l legitimeze şi i-au cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât să treacă râul prin apă până la ei, ca să le prezinte actele. Pentru a fi siguri că bătrânelul de 72 de ani nu face vreun pas greşit, unul dintre "oamenii legii" a scos şi arma, pe care a fluturat-o spre el.

Omul s-a "predat", băgându-se în apă, dar pentru că nu avea actele la el, ci la căsuţa aflată la 200 de metri depărtare, a fost pus să "fugă" după ele. "Cinci minute dus, cinci minute întors", i-a dat ultimatum şeful jandarilor.

Abia după ce a fost lăsat în pace, bietul pescar a cugetat că dacă mai marii ţării ar scoate pistolul aşa repede şi la băieţii cu adevărat răi, poate tot în 10 minute s-ar rezolva şi problema banilor pentru plata pensiilor.