Peste 250 de părinţi şi copii s-au adunat sâmbătă dimineaţa pe peronul liniei 1 al Gării Centrale în aşteptarea Moşului. Îndurând frigul pătrunzător, copiii, înfofoliţi cu căciuli şi fulare priveau atenţi linia pe care urma să sosească bătrânul cu barbă albă.

La 10 fix, în peron s-a auzit anunţul: "Dragi copii, trenul lui Moş Crăciun soseşte la linia 1", iar micuţii s-au adunat cât mai aproape să-l vadă pe Moşul, care a intrat în Gară salutându-i din trenul "săgeata albastră", mult mai modern faţă de locomotiva veche care l-a adus anul trecut. "Uite, e Moşul! Fă cu mâna!", a îndemnat-o o fetiţă pe sora ei mai mică.

Lângă Moş s-au adunat jandarmi şi poliţişti locali, care i-au îndemnat pe orădeni să nu se împingă. Cu sacul pregătit, bătrânul de la Polul Nord a început să împartă pungi cu ciocolată, pufuleţi cu surpriză, dar şi alte dulciuri. Totuşi, din când în când bătrânul era nevoit să le spună părinţilor să nu se îngrămădească.

Fericiţi că au primit punguţele, micuţii au plecat rând pe rând din Gară, însă, la fel ca anul trecut cadourile nu au ajuns pentru toată lumea. Astfel că atunci când Moşul, escorat de mai mulţi jandarmi a ieşit în faţa Gării, peste 20 de copii încă îşi mai aşteptau darul. "Nouă nu ne-a dat!", i-a spus un băieţel tatălui său, iar o fetiţă nu s-a putut opri din plâns.

Liniştiţi de părinţi, care le-au spus că Moşul trebuie să ajungă şi la alţi copii, aceştia l-au condus pe Moş până la caleaşca împodobită, care, escorată de maşini de Poliţie l-a dus până în faţa Primăriei. Aici, la ieslea cu scena naşterii au fost împărţite din nou cadouri.

Anul acesta, potrivit directorului Flavius Bunoiu, Casa de Cultură a Municipiului a pregătit în total aproximativ 500 de mici cadouri pentru sosirea tradiţională a Moşului în Oradea.