După ce în urmă cu aproape o lună un filmuleţ cu o elevă din Oradea bătută de colege şoca opinia publică din România, un episod similar s-a petrecut recent la Ploieşti. O înregistrare în care o adolescentă de aproximativ 15 ani, elevă, este bătută de colege face înconjurul internetului.

Întâmplarea, relatată de site-ul observatorulpahovean.ro, s-a petrecut în urmă cu câteva zile în cartierul Malu Roşu din Ploieşti, fiind filmată cu telefonul mobil cel mai probabil de către unul din grupul adolescenților agresori.

Pe video se aude cum agresoarele îi reproşează victimei diverse lucruri, iar la un moment încep să o lovească cu sete. După ploaia de lovituri un tânăr o umilește pe victimă turnându-i și un flacon cu apă în cap.

Fata a fost trasă de păr, lovită de mai multe şi stropită cu apă, după care i se cere să îngenuncheze şi să pupe mână bătăuşelor, ceea ce a și făcut.

Se pare că protagonistele scandalului sunt colege de şcoală cu victima lor. Adolescentele nu au fost impresionate nici măcar de lacrimile fetei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat ca politistii au deschis dosar de cercetare pentru loviri sau alte violente, amenintare si tulburarea ordinii si linistii publice. Ea a precizat ca cele trei fete care apar in inregistrarea postata pe Facebook au fost identificate, iar pana acum au fost gasite doua dintre ele, respectiv victima, de 14 ani, din Ploiesti, si una dintre agresoare, de 15 ani.

Episodul vine la nicio lună după ce o elevă din Oradea, lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere. Şi atunci, imaginile cu tânăra trântită la pământ şi lovită cu picioarele şi cu pumnii de alte două tinere, s-au "rostogolit" rapid pe internet, stârnind protestele unor părinţi şi copii care solicitau intervenţia autorităţilor.

Din cauza conținutului violent explicit, videoclipul a fost interzis, duminică, de YouTube. A fost distribuit, însă, masiv, pe Facebook.