Într-un interviu acordat Ziarului Ring, fostul premier Adrian Năstase a vorbit deschis despre dosarele "Tamara", "Zambacian & Co" şi, cu toate că a evitat să se pronunţe asupra lucrurilor personale, acesta a povestit cum a băut, împreună cu actualul preşedinte, "nenumărate sticle de whisky".

"Pot să vă spun că şi eu am băut cu Traian Băsescu nenumărate sticle de whisky pe vremea când eram vecini. Nu ştiu dacă mai bea, dacă nu mai bea, cât bea, sunt problemele lui. Acum, esenţial este dacă un anumit regim de viaţă afectează deciziile pe care le ia sau poate să-i afecteze sănătatea, înţeleg că nu... (...) Eu sper să fie sănătos deşi, repet, nu-mi este foarte simpatic", spune fostul premier.

Pe de altă parte, siteul realitatea.net repune pe tapet şi frânturi dintr-o telegramă Wikileaks din 2007, clasificată "confidenţial", în care oficialii Ambasadei SUA relatează o întâlnire cu Bogdan Chirieac, pe atunci redactor-şef al cotidianului Gândul. "Chirieac a susţinut că problemele cu băutura ale preşedintelui s-au înrăutăţit", scriu oficialii americani în telegramă, adăugând şi că fostul redactor şef "susţine că popularitatea lui Băsescu este deja în scădere".

Tot pe tema băuturii, în octombrie 2009, PSD-istul Marian Vanghelie îl ataca pe şeful statului spunând că bea foarte mult. "Unii dintre cei care vorbesc de vanghelizare beau câte două sticle de whisky pe zi. Este vorba de preşedintele Traian Băsescu, ştim cu toţii că bea foarte mult", a spus la acea vreme Marian Vanghelie. Şi Mircea Dinescu a comentat problema: "E puţin ridicolă toată această poveste, o bârfă ajunsă la nivel diplomatic. Pe de altă parte, mare chestie a spus, că Băsescu bea. Băsescu însuşi în campania electorală a explicat cum se bea whisky. Nu e pentru nimeni un secret că Băsescu bea. Din fericire pentru el, bea şi nu prea cade în patru labe", a spus Mircea Dinescu într-o intervenţie la Realitatea TV, apropo de cablograma Wikileaks.