Acum impracticabil, stadionul „Motorul” situat în Oradea pe Calea Clujului va fi modernizat în perioada următoare. Joi, Consiliul Local Oradea a aprobat să investească 3 milioane de lei fără TVA în recondiționarea terenului, realizarea de gradene și altele. Baza sportivă va beneficia și de alte îmbunătățiri, plătite din bani de la Ministerul Dezvoltării. 

Cu nocturnă

Primarul Oradiei Florin Birta a precizat joi că, municipalitatea a licitat realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor realizate din banii orașului. Într-o ședință care a avut loc în aceeași zi, consilierii locali au aprobat investiția actualizată de 2.970.815,48 lei fără TVA în stadionul „Motorul”, de pe Calea Clujului nr. 202/C. 

„Stadionul are o suprafață de joc degradată, fiind impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele sunt în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru eventualii utilizatori. Prin realizarea investiției, administrația locală dorește asigurarea condițiilor optime de funcționare și de exercitare a activităților sportive. Obiectivul general al proiectului constă în realizarea drenajului terenului de fotbal cu suprafața de joc înierbată, realizarea instalației de irigare cu aspersoare automate, precum și realizarea unui corp de clădire pentru fitness și vestiare”, se arată într-un comunicat trimis ulterior de reprezentanții municipalității. 

Vor fi amenajate gradene pe două rânduri de-a lungul stadionului existent. Proiectul mai include și „un perete de antrenamente de 12 m lungime și 4 m înălțime, realizarea iluminatului nocturn prin montarea de stâlpi de iluminat led, precum și realizarea unui gard metalic de 140 m la frontalul stradal către Calea Clujului”, arată comunicatul menționat.

Lucrările ar urma să înceapă în luna iulie, conform lui Birta, și vor trebui să fie gata în șase luni. 

Cu teren multifuncțional

Investiția Primăriei Oradea se derulează în concomitent cu una mai mare, de 6,5 milioane de lei, tot în complexul sportiv „Motorul”, aprobată de Ministerul Dezvoltării și pusă în execuție prin Compania Națională de Investiții. 

Lucrările la această investiție au început în toamna anului trecut și constau, printre altele, în realizarea unui teren multifuncțional marcat pentru handbal, tenis, volei şi baschet, unor parcări și zone verzi.

„Aici, coroborat cu lucrările pe care le avem cu Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții, prin care zona din jurul stadionului Motorul se modernizează și prevede terenuri multifuncționale de handbal, fotbal, de baschet, plus parcarea care se va realiza, vom avea anul viitor în zona stadionului Motorul o bază sportivă pe care vor putea folosi toți sportivii din Oradea”, a declarat primarul Florin Birta.

După ce va fi modernizată baza sportivă „Motorul” va putea găzdui turnee de juniori. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!