Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit-o din drum pe o clujeancă în vârstă de 30 de ani care voia să iasă din ţară folosind cartea de identitate a surorii iubitului ei.

Potrivit unui comunicat transmis de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, femeia s-a prezentat la frontiera Borş la finalul săptămânii trecute ca pasageră într-un autoturism Skoda, înmatriculat în Ungaria.

"Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Borş pentru cercetări", se arată în comunicat.

Explicaţia femeii pentru această bazaconie a fost că documentele ei de identitate expiraseră. "Ea a recurs la această metodă deoarece dorea să călătorească împreună cu prietenul ei în Ungaria, iar documentele sale de identitate erau expirate", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi i-au întocmit femeii acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.