În Aquaparkul Nymphaea din Oradea urmează să fie amenajat un nou bazin, și anume unul de înot. Acesta va fi realizat lângă corpul principal al complexului, între „petalele” de lotus ale acestuia.

Investiția este realizată fiindcă, după predarea bazinului olimpic de înot și a celui de sărituri de către Nymphaea către CSM Oradea, „clienții aquaparkului sunt văduviți de un bazin de înot”, potrivit directorului Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica. 

De 20 x 10 metri

ADP a solicitat Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT), întrunite joia trecută, avizul pentru extinderea zonei de bazine în cadrul complexului Nymphaea, respectiv construirea unui bazin exterior de înot, conform unei informări transmise luni de Primăria Oradea. 

„Complexul de agrement realizat în anul 2016 a devenit un nucleu de atractivitate urbană, sportivă, recreativă și turistică, care atrage numeroși vizitatori atât din regiunea de nord-vest a țării, cât și din alte zone, inclusiv din străinătate. Prin această investiție, gradul de atractivitate a complexului va crește și mai mult”, se arată în comunicat. 

Bazinul va avea „o suprafață de 200 mp, un gabarit de 10/20 m, iar accesul se va face din incintă, bazinul fiind prevăzut cu o retragere de 3,25 m față de corpul principal existent”, conform aceleiași informări.

„Acesta este gândit ca un bazin de înot modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele existente înconjurătoare. Prin proiect se propune ca plaja bazinului să fie amenajată cu dale, pavarea zonei din jurul bazinului urmând să se facă cu plăci antiderapante pentru trafic intens”, se mai arată în informarea Primăriei Oradea. 

Aici va fi amplasat noul bazin din Aquaparkul Nymphaea (sursa imaginii: Primăria Oradea)

Pentru pasionații de înot 

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a declarat luni că motivația din spatele demersului stă în faptul că orădenii și turiștii care merg la Aquaparkul Nymphaea nu mai au la dispoziție un bazin în care să înoate, amintind că acesta a fost predat către municipalitate, care l-a dat în administrarea CSM Oradea.

„Am avut în administrare un bazin de înot și unul de sărituri pe care anul trecut le-am predat la Primăria municipiului Oradea. Astfel, clienții noștri sunt văduviți în acest moment de un bazin de înot”, a spus Liviu Andrica. 

Potrivit șefului ADP Oradea, proiectul este în primele faze, urmând să fie elaborat un studiu de fezabilitate pentru a se stabili la cât anume s-ar ridica investiția.

„Îl facem, nu cred că va fi vorba despre o sumă prea mare”, a spus Andrica, subliniind că totuși nu va fi vorba de un bazin de înot de dimensiuni olimpice (50x25 m), ci de unul mai mic (20x10 m). 

Investiția va fi suportată din bugetul ADP Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!