Într-o conferinţă de presă susţinută joi pe teren, viceprimarul Ovidiu Mureşan şi directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, au explicat de ce lucrările de reparaţii la Bazinul Olimpic nu s-au încheiat, chit că în iulie, când a închis bazinul, Primăria anunţase termenul de finalizare pentru 20 august.

Potrivit lui Mureşan, iniţial Primăria şi-a propus doar să vopsească structura metalică a bazinului, lucrări obligatorii o dată la patru ani. "În momentul când s-a golit bazinul, am chemat echipa Myrtha Pool din Italia, cei care au şi construit bazinul, pentru a avea un diagnostic corect asupra problemelor pe care le avem pe partea de fund de bazin şi pe pereţii exteriori", a spus viceprimarul. Muncitorii au constatat că, pe lângă petele de rugină de pe pereţi, bazinul are nevoie şi de înlocuirea liner-ului, adică a materialului montat peste cuva de inox a bazinului, care îi asigură impermeabilitatea. Înlocuirea liner-ului ar fi costat circa 150.000 de euro, motiv pentru care Primăria a comandat doar repararea lui, lucrare pe care muncitorii de la Myrtha Pool o fac pentru 30.000 de euro.

"Probabil tot din constrângeri bugetare, lucrarea (n.r. de reparaţii a liner-ului) n-a fost făcută la 5 ani de la darea în folosinţă a bazinului, respectiv acum doi ani. Trebuia să o facem acum, cu riscul că se prelungeşte un pic termenul pentru care noi ne-am angajat", a declarat Mureşan. Potrivit acestuia, normele de securitate în muncă au interzis munca simultană la structura metalică şi la fundul de bazin şi nu este exclus ca termenul nou stabilit de Primărie, 10 septembrie, să fie la rându-i încălcat. "N-ar fi exclus ca şi acum, când ajung la petele de rugină, să avem surprize. Termenul de 10 septembrie este valabil dacă nu intervine nimic neprevăzut", a adăugat Mureşan, precizând şi că muncitorii lucrează câte 12 ore pe zi.

Pe lângă reparaţiile la liner, municipalitatea a mai comandat lucrări de renovare în vestiare, deja făcute, şi reparaţii la instalaţia de clorinare. "Calitatea apei este foarte importantă. În fiecare noapte se iau probe de apă. Media de oameni pe zi este de 1.100, avem în jur de 350-400.000 de oameni pe an şi în medie 5 reclamaţii", a declarat Beltechi, adăugând că Primăria investeşte acum 30.000 de euro în instalaţia de clorinare.

În final, Mureşan a subliniat că şi interesul Primăriei era să deschidă bazinul cât mai repede, dat fiind că închiderea bazinului într-o lună de vară cauzează pierderi de 25.000 de euro pentru CSM. "Dar repet, erau lucrări care trebuiau făcute acum doi ani şi mă bucur că am reuşit să le facem acum. Dacă am fi forţat nota şi am fi dat drumul la public după ce am terminat de vopsit, începeau competiţiile europene şi puteam avea, Doamne fereşte, o problemă de genul că nu primeam drept de organizare", a mai spus viceprimarul.

Pe 9 septembrie, la Oradea va ajunge o echipă de polo din Barcelona, cu care CSM Digi va trebui să susţină un stagiu de pregătire. "Ne dorim ca pe acea dată, indiferent de problemele care pot ţine de partea de construcţii, să aibă acces în bazin", a încheiat vicele.