Un bărbat de 37 de ani a dat dovadă de nepăsare crasă, șofând fără permis și beat criță prin Oradea. A fost prins de polițiști, care au constatat că bărbatul avea 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

„Duminică, 7 august a.c., la ora 02.36, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Roșiori, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având  o concentrație alcoolică de 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată în informarea de luni a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. 

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni.

Tot în weekend, polițiștii au descoperit și multe alte nereguli. „Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, au fost aplicate 317 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 139.500 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 38 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ. 

Din totalul sancțiunilor, 213 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați 20 de bicicliști, doi utilizatori de trotinete electrice, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, trei pentru lipsa ITP, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!