Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Sântandrei este cercetat penal după ce, duminică seara, fiind beat criţă, a provocat un accident pe Calea Sântandreiului din Oradea.

Aproape de comă alcoolică

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Bihor, șoferul a intrat cu maşina pe contrasens, direct într-un autoturism condus de o femeie de 42 de ani din comuna Girişu de Criş. Din fericire, nicio persoană implicată nu a fost rănită grav.

Bărbatul a fost, însă, testat cu aparatul etilotest, care a arătat o concentraţie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca atare, a fost dus la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală din Oradea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri orădeni", se arată în comunicat.

Alte trei dosare

Cu dosare penale pentru conducerea sub influenţa alcoolului s-au ales şi alţi trei bihoreni.

Primul dintre ei, un bărbat în vârstă de 32 de ani, a fost depistat de poliţişti sâmbătă, 21 ianuarie, la ora 17.30, pe Drumul comunal 3, în localitatea bihoreană Curtuişeni, în timp ce conducea mașina având o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt tânăr, de 24 de ani, din Salonta, a fost oprit duminică, la ora 5.23, în timp ce circula pe strada Mărăşeşti din oraş. A fost şi el testat cu aparatul etilotest, care a arătat "o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în comunicat.

Cel mai recent, marţi, la ora 20.08, pe Drumul comunal 169, în localitatea bihoreană Ţigăneştii de Criş, agenţii au găsit în trafic un şofer de 38 de ani, din Oradea, care conducea, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri, bărbaţilor li s-au recoltat probe biologice.

A doua oară pe şosea, fără permis

În aceeaşi minivacanţă prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea bihoreană Cheţ, a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore în Arest după ce a fost prins duminică, pe strada Eroilor din Marghita, în timp ce conducea o maşină fără a deţine un permis de conducere.

"Cel în cauză mai este cercetat de poliţiştii rutieri din Marghita într-un alt dosar penal, similar, după ce, la 28 noiembrie 2022, a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu, tot în timp ce conducea fără permis de conducere", se mai arată în comunicatul IPJ Bihor.

Poliţiştii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului din localitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!