Un orădean a ajuns în arest după ce, aflat la volan fără permis şi sub influenţa alcoolului, a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor rutieri şi a încercat să scape cu fuga.

Evenimentul s-a produs sâmbătă, 10 iunie, în jurul orei 13.15, când agenţii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au încercat să oprească regulamentar un autoturism care se deplasa pe strada Iuliu Maniu din Oradea. Şoferul nu s-a conformat semnalului, ci a mers mai departe, echipajul pornind în urmărirea acestuia.

"În timpul urmăririi, din cauza vitezei excesive, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil de pe strada Rimanoczy Kalman din Oradea, eveniment rutier care nu s-a soldat cu victime", arată un comunicat transmis luni de Poliţia Bihor.

Poliţiştii au descoperit imediat motivele pentru care orădenaul de 28 de ani nu a oprit. Individul nu deţinea permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, şi era şi bine "afumat".

"În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta  o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei", arată comunicatul.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul IPJ Bihor, care au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de tânărul de 28 de ani, dispunând ca măsură preventivă reţinerea sa. Drept urmare, şoferul rebel a petrecut 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei.