Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii rutieri au reţinut în arestul IPJ Bihor conducătorul unui autoturism implicat într-un accident rutier produs marţi seară în Oradea, accident în urma căruia o persoană a murit.

Accidentul s-a petrecut la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului. Şoferul orădean, Andrei Florian Vid, 23 de ani, aflat la volanul unui Renault înmatriculat în Bucureşti, venea de pe strada Barcăului şi nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier "Oprire", neacordând prioritate de trecere.

"Astfel a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, condus pe drumul prioritar (Meşteşugarilor - n.r.) de un orădean de 57 de ani", se arată în comunicat. În urma impactului, Loganul condus de orădeanul de 57 de ani, Mircea Tabacu, a intrat într-un al treilea autoturism, tot un Logan, la volanul căruia se afla o orădeancă de 38 de ani.

În urma impactului, Mircea Tabacu a murit pe loc. Şoferiţa nu a suferit nicio leziune.

Potrivit unui martor al accidentului, şoferul care a decedat mergea încet pe stradă, când dintr-o dată Renaultul a "ţâşnit ca o săgeată" de pe strada lăturalnică.

În urma testării cu aparatul etilo-test, poliţiştii au constatat că Andrei Vid se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au decis să-l reţină în arest pentru 24 de ore.

"În cursul zilei de miercuri suspectul urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă", se mai arată în comunicat.

UPDATE: Procurorii au respins propunerea de arestare făcută de poliţiştii rutieri şi au dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate, fără vreo altă măsură de restricţie în ce-l priveşte.