Un orădean în vârstă de 28 de ani, poliţist al Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, a provocat, joi dimineaţă, un accident rutier pe autostrada Arad-Nădlac. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că acesta băuse (0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi, mai mult, conducea fără a avea permis.

Beat şi cu permisul suspendat

Angajatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a intrat într-un camion, condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 44 de ani, pe autostrada A1, kilometrul 578. Maşina poliţistului a fost făcută zob.

Potrivit portalului de ştiri aradon.ro, poliţistul de frontieră orădean a avut o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat şi avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Arad, Lorena Pîrvulescu, a confirmat, joi, pentru BIHOREANUL, că tânărul în vârstă de 28 de ani este din Oradea şi că avea suspendat dreptul de a conduce autoturisme pentru că a mai fost implicat într-un eveniment rutier.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prieten cu alcoolul

Contactată de BIHOREANUL, Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (Sectorul Arad), a afirmat că în acest caz s-a început, de urgenţă, o anchetă internă.

"S-a dispus cercetarea prealabilă de urgenţă a poliţistului, conform prevederilor statulului poliţistului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, care pot merge până la destituirea din Poliţie", a afirmat aceasta.

Se pare că tânărul poliţist din Oradea şi-ar fi pierdut dreptul de a conduce în 2016, culmea, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului, fiind depistat şi "taxat" de poliţiştii Serviciului Rutier al IPJ Bihor.