Cornel Alexa, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui, a fost dat afară din funcţie după ce a fost filmat beat criţă la muncă. Şeful ISC Vaslui a fost surprins de un jurnalist de la publicaţia Vremea Nouă în biroul său în timp ce abia se ţinea pe picioare la muncă şi vorbea în dodii.

Jurnalistul a mers la o întâlnire cu Alexa pentru a discuta despre situaţia clădirilor din Vaslui şi a avut surpriza să-l găsească pe acesta în stare de ebrietate.

"Tu ai venit aici ca să vezi că întotdeauna... c…urile astea de... când se întâmplă... mă doare în … pe mine. N-am nicio treabă eu. (...) Meseriaşule, bate palma cu bunicul. Întotdeauna am fost om corect. Ai înţeles, meseriaşule? Nu mor caii când vor câinii. Caii mor... mă doare pe mine în... nu mă interesează", a spus Cornel Alexa, fiind filmat de ziarist.

De altfel, în filmare se vede cum şeful ISC Vaslui abia se ţine pe picioare şi semnează o serie de documente aduse de un angajat al instituţiei.

Video-ul ar fi fost făcut luni. Marţi, contactat de corespondentul Medifax, Cornel Alexa a declarat că a făcut un atac de panică în urma informaţiilor apărute în presă şi că articolul este "o făcătură". "Sunt la doctor. Am făcut un atac de panică datorită informaţiilor apărute şi datorită presiunilor, problemelor se serviciu. Acel articol este o făcătură. Sunt neadevăruri, a fost făcut cu intenţie", a spus şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vaslui.

Tot marţi ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a decis eliberarea din funcţie a directorului.

"Nu am tolerat şi nu voi tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcţionar care trebuie să fie în slujba cetăţeanului şi să aibă o conduită şi un limbaj demne de funcţia pe care o ocupă! Oricine procedează altfel nu are ce căuta în administraţia publică! Nu voi ezita ca, ori de câte ori voi observa sau îmi vor fi aduse la cunoştinţă asemenea situaţii, să iau măsurile legale, astfel încât cetăţenii să nu fie umiliţi sau să le fie lezate drepturile!", a spus Ion Ştefan, conform unui comunicat de presă.