Un bebeluș de doar șase zile, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, a fost transportat de urgență la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti cu avionul SMURD.

Misiunea a fost făcută publică de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții inspectoratului spun că joi avionul SMURD a transportat „doi bebeluși aflați în stare critică” la București, unul fiind preluat de la Timișoara, iar celălalt de la Oradea. 

„Astăzi, 11 iulie a.c., avionul SMURD 1124 a executat 2 misiuni contra cronomentru, pentru a ajuta la salvarea vieţii a doi bebeluşi aflaţi în stare critică, prin transferarea acestora din Timişoara şi Oradea la Bucureşti”, se arată în informarea făcută de Inspectoratul General de Aviație.

Prima misiune a constat în preluarea din Timişoara a unui bebeluş în vârstă de doar o zi, diagnosticat cu afecţiuni cardiace, şi transferarea acestuia la Bucureşti, unde a fost predat în grija medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Skłodowska Curie”, arată aceeași sursă.

„Imediat după încheierea misiunii, echipajul avionului a fost din nou alertat, acesta decolând pentru a prelua un bebeluş în vârstă de 6 zile, aflat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pe care l-au transportat de urgenţă la acelaşi spital din capitală, în vederea administrării tratamentului necesar”, transmite Inspectoratul General de Aviație, fără a preciza afecțiunea de care suferă copilul preluat de la Oradea. 

Pe tot parcursul zborurilor, „bebeluşii au fost monitorizaţi şi asistaţi de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti”, se precizează în încheierea informării. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!